دراین مطلب به نقد و بررسی فیلم سینمایی ایرانی شبی که ماه کامل شد و دانلود آن از سایتهای معتبر خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
درباره فیلم شبی که ماه کامل شد:
شبی که ماه کامل شد جدیدترین فیلم نرگس آبیار است؛ فیلمی سینمایی که نرگس آبیار کارگردان، مرتضی اصفهانی و نرگس آبیار نویسنده و محمد حسین قاسمی نیز تهیه کننده آن هستند. فیلم شبی که ماه کامل شد محصول سال ۱۳۹۷ است و در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با استقبال مخاطبان رو به رو شد.
خلاصه داستان فیلم شبی که ماه کامل شد:
داستان واقعی شبی که ماه کامل شد روایتی واقعی از ازدواج عبدالحمید ریگی برادر عبدالمالک ریگی سرکرده گروه تروریستی جندالله با فائزه منصوری است که پس از ازدواج به پاکستان فرار می کنند و طی ماجراهایی برادر فائزه شهاب منصوری توسط عبدالمالک به شهادت می رسد و ...
بازیگران فیلم شبی که ماه کامل شد:
هوتن شکیبا، الناز شاکردوست، شبنم مقدمی، بانیپال شومون، فرشته صدرعرفایی، آرمین رحیمیان و پدرام شریفی از جمله بازیگران این فیلم هستند.
هوتن شکیبا بازیگر مرد شبی که ماه کامل شد در نقش عبدالحمید ریگی برادر عبدالمالک ریگی نقش آفرینی می کند؛ شخصیتی حقیقی که در دهه هشتاد پس از ازدواج با فائزه منصوری (دختر شیعه و تهرانی) او را مجبور کرد به همراه برادرش برای ادامه زندگی با او به پاکستان بروند.
الناز شاکردوست در شبی که ماه کامل شد در نقش فائزه منصوی به ایفای نقش می پردازد؛ شخصیتی حقیقی که پس از سفری به همراه خانواده به شهر زاهدان با عبدالحمید ریگی آشنا می شود و در پی اصرار عبدالحمید با او ازدواج می کند.
شبنم مقدمی در این فیلم در نقش اعظم حسنیدوست نقش آفرینی می کند؛ مادری که پس از موافقت دخترش برای ازدواج با برادر عبدالمالک ریگی بدون اینکه از فعالیت های تروریستی داماد و برادرانش آگاه باشد با این ازدواج موافقت می کند.
بانیپال شومون در فیلم شبی که ماه کامل شد در نقش نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران ایفای نقش می کند.
فرشته صدرعرفایی در این فیلم در نقش مادر عبدالحمید ریگی و عبدالمالک ریگی نقش آفرینی می کند.
در فیلم شبی که ماه کامل شد آرمین رحیمیان در نقش عبدالمالک ریگی ایفای نقش می کند؛ شخصیتی واقعی که رهبر گروه تروریستی «جندالله» بود و پس از چندین اقدام تروریستی و خرابکارانه در نهایت توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) هنگام پرواز دوبی به بیشکک و در آسمان ایران دستگیر شد.
پدرام شریفی در این فیلم در نقش شهاب منصوری برادر فائزه منصوری ایفای نقش می کند؛ شخصیتی واقعی که ناچار می شود در مسیر سفر به پاکستان خواهر خود را همراهی کند و در نهایت توسط گروه های تروریستی در کشور پاکستان به شهادت می رسد.
نقد و بررسی فیلم شبی که ماه کامل شد:
در این قسمت فیلم شبی که ماه کامل شد را به نقد می نشینیم. نرگس آبیار در این فیلم نیز مانند چند فیلم گذشته اش راوی قصهای از زنان این سرزمین است. فیلم، با ریتمی آرام وجذاب از نظربازیهای عاشقانه استارت میخورد. (پرده اول) پس از آن مخاطب درمیانه داستان زندگی این زوج با جغرافیا وآداب ورسوم ملت بلوچ آشنا میشود. همین جا عبور از داستانهای تکراری وآپارتمان نشینی ورنگارنگی زندگی شهرنشینی برای فیلم آبیار یک امتیاز محسوب میشود. تلاشی که بین فیلم سازان سینمای اجتماعی بدلایل متعدد ازجمله استقبال از پروژههای لوباجت وپرهیز از شناخت فرهنگ اقوام مختلف ونادیده انگاری قوم شناسی وپژوهش در نگارش فیلمنامه چندان مرسوم نبوده واین قاب ونگاه از سازنده شبی که ماه کامل شد، اثرش را از نمونههای مرسوم یک سر وگردن بالاتر کشیده است. پرده دوم روایت نگاهی به شرح زندگی وروابط این زوج با خانوادهها ومحیط پیرامونشان دارد.
سکانسهایی مطلوب، اثر گذار وشیرین از روابط خانوادگی که درلابه لای آن مخاطب فیلم بویژه مخاطب نسل جوان که درگیر فضای مجازی است وامروز از عمدهترین اقشارجامعه به لحاظ بیگانگی با فرهنگ عامه وشناخت آیینها وسنتهای رایج در کشور به حساب میآید، با این روابط وفرهنگ وآیین ها، آشنایی عینی و ملموس تری مییابد. اما پرده سوم روایت، ازاثر گذارترین پردههای فیلم است که به رغم طولانی بودن آن، مملو ازاوج وفرودهای ارزشمندی است که درام درآن سروشکل اساسی به خود میگیرد.
عبدلمالک ریگی و نهضت کور وانحرافی جندالله که به بهانه حمایت از حق وحقوق بلوچهای مقیم ایران که پیش ازاین فروان دراخبار و media درباره اش خوانده وشنیده ایم، پی رنگ فرعی روایت فیلم آبیار است که رفته رفته بر پی رنگ اصلی آن که رابطه عاشقانه یک زوج بوده قالب میگردد. چارچوب فکری، تشکیلاتی وعملیاتی این نهضت کور دررویارویی با زندگی فائزه و متلاشی شدن پایههای عشق، زندگی وباورهای او برمخاطب عیان میگردد.
تقابلی موثر وحرفهای که با تبحر درام وتسلط بر زبان فیلم به شیوایی و ظرافت ساخته وپرداخته میگردد. اگرچه فیلم از آلودگی به صحنههای خشونت بار وترسیم هیاهوی جنگ وکارزار پرهیز میکند، اما همین زاویه نگاه ناظر وتلنگرهای کوتاه از شکل مواجه این گروهک انحرافی که در تفکرات عبدالمجید (معروف به عبد المالک ریگی) برمخاطب عیان میگردد برای نگاه پرسشگر او کافی است. پرده سوم پر است از اوجهای دراماتیک وتاثیر گذار که قدم به قدم روایت را برای رسیدن به پایان تراژیک پیش میبرد.
نرگس آبیار با فیلم شبی که ماه کامل شد ثابت میکند که زبان فیلم را میشناسد وبر ابزار این هنر ارزشمند مسلط است. این را با مرور آثار وپُختگی وحرفهای شدن نگاهش میتوان بوضوح دریافت. الناز شاکردوست وهوتن شکیبا یکی از موفقترین نقشهای خود در عالم بازیگری را رقم زده اند که تاهمیشه در ارزیابی کارنامه حرفهای شان قابل ارجاع واستناد خواهد بود. قاب بندی وفیلمبرداری سامان لطفیان بر ارزشهای کارافزوده واین همه در کنار دکوپاژ (کارگردان) وتوالی موثر روایت به تجربه حمید نجفی (تدوین)، فیلم را به عنوان اثری دیدنی، جذاب وقابل تامل در جشنواره سی وهفتم فیلم فجر بدل ساخته است. گفتگوی بیشتر در مورد فیلم شبی که ماه کامل شد را باید به مجالی دیگر وهمزمان با اکران آن سپرد. با تاکید دوباره بر شایستگیهای فیلم ودست مریزاد به خالق آن (نرگس آبیار) برای دستیابی به ریتم مناسبتر وحفظ مخاطب تا پایان فیلم، توصیه به تدوین دوباره وکوتاه شدن آن، توصیه نابجایی تلقی نخواهد شد.
در واقع ضعف فیلمنامه و نداشتن شخصیت پردازی درست و حساب شده بر پایه منطق بعلاوه فیلمبرداری پر نقص، ضربههای اساسی به فیلم و سوژه مناسب اثر زده است، اما واقعاً چه عاملی باعث موفقیت فیلم در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر شده است؟ بنظر میرسد انتخاب همین سوژه ناب و تفاوت آن با بسیاری از فیلم های سینمای آپارتمانی و داستانهای مشابه به هم، تنها دلیلی است که داوران جشنواره به آن رو کرده و معطوف آن شده اند.
اما اگر از همه این ضعفها و کاستیها بگذریم و به نیمه پر لیوان هم نگاهی بیندازیم میتوان به جسارت کارگردان برای ورود به یک موضوع حساس تروریستی، سیاسی و اجتماعی اشاره کرد که در نوع خود قابل تقدیر است، البته نباید از بازی خوب هوتن شکیبا و بازی متفاوت النازشاکردوست نسبت بازیهای قبلی او غافل شد، و از همه مهمتر نشان دادن مستند گونه خطه بلوچستان و خون گرمی مردم آن دیار (هر چند که آبیار نتوانسته آنطور که شایسته بود عمل کند) به خودی خود قابل تحسین و ستودنی است.
مشاهده انلاین فیلم شبی که ماه کامل شد:
مشاهده فیلم شبی که ماه کامل شد آپارات
مشاهده فیلم شبی که ماه کامل شد نماشا
مشاهده شبی که ماه کامل شد در فیلیمو
افتخارات فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد:
فیلم «شبی که ماه کامل شد» برنده شش سیمرغ بلورین برای بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد برای هوتن شکیبا، بهترین بازیگر نقش اول زن برای النازشاکردوست، بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فرشته صدر عرفایی، بهترین چهره پردازی برای ایمان امیدواری و در آخر به عنوان برنده بهترین فیلم در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در صدر قرار گرفت.
جمع بندی:
فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد در ظاهر فیلمی است درباره تحول یک فرد عاشقپیشه و مهربان که تحتتاثیر ایدئولوژیهای گروهی خاص دست به یک جنایت میزند، اما تحول او حتی لحظهای دیده نمیشود، حتی تردید او قابلقبول نیست، زیرا هیچگاه فیلم به او نزدیک نمیشود تا تکلیف را مشخص کند. فیلمی که جهان خود را نسازد، محکوم به شکست است، برای مخاطبانی که نمیدانند ریگی که بوده، چه کرده و چه تفکراتی داشته، سیستان چه موقعیتی دارد، پاکستان چه موقعیتی دارد و موضع گروه ریگی در برابر مردم چیست، فیلم هیچ حرفی ندارد، و شاید برای کسانی که اینها را بدانند، مرور خواندهها و شنیدهها باشد، بیآنکه همان خبرهای روزنامهها و رسانهها را (که داستان فیلم از روی آنها نوشته شده) ذرهای دراماتیزه کند و سینما را در آن به جریان بیندازد و طبیعی است که میدانیم سینما نه حرکت دوربین و نه گریم بازیگران نه صحنههای عجیب و غریب به تنهایی است، سینما مجموعهای از همه عوامل کنار هم به یک اندازه است که باید منطقی درست و قابلقبول داشته باشند. چیزی که فیلم نرگس آبیار ندارد.
نظرات خود را برای ما ارسال کنید.
برای مشاهده مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید
فیلم و سریال...
برچسب : نویسنده : mina بازدید : 317